Foto: Bildbyrån

Lewandowskis tidigare agent: "Ingen hemlighet att han ville till Real Madrid"

Publicerad: 2021-05-17 09:41 Övriga Europa

Robert Lewandowski, 32, har ryktats bort från Bayern München. Nu påstår stjärnans förre agent att han drömde om Real Madrid.

Robert Lewandowski, 32, har haft en lysande karriär i Tyskland sedan anfallaren lämnade Polen för Borussia Dortmund 2010.

Fyra år senare gick han som bosman till jättarna Bayern München, där succén fortatt.

I helgen tangerade han Gerd Müllers snart 50 år gamla "omöjliga" målrekord i Tyskland genom att göra 40 mål under en och samma ligasäsong.

Kai Pfaffenbach/Bildbyrån

Men det var inte alls skrivet i stjärnorna att det var så här det skulle bli. Åtminstone inte om man frågar stjärnans tidigare agent Cezary Kucharski.

– När vi förde Robert till Tyskland var planen faktiskt: Dortmund, Bayern, Spanien, USA. Och det är ingen hemlighet att Real Madrid brukade vara hans stora dröm, säger agenten till Goal och fortsätter:

– Men spanska klubbar är för närvarande inte tillräckligt ekonomiskt starka för att ha råd med honom och han har verkligen insett de senaste åren att Bayern är den perfekta klubben för honom.

Lewandowski, vars kontrakt löper ut med Bayern München 2023, har ryktats bort från tyska storklubben i sommar. Men Kucharski tror att stjärnan omfamnar ryktena och kommer använda dem till hans fördel för att skriva ett nytt lukrativt avtal.

– Oavsett vilket beslut Robert kommer att fatta, kommer det att bli ett bra. Men jag vet hur den här verksamheten fungerar och jag kan föreställa mig att dessa rykten medvetet sprids med tanke på kontraktsförhandlingarna. Det är en gemensam strategi.

– Varför ska Lewandowski gå någon annanstans? Han vet vad han får från Bayern. Den här klubben är alltid en av de största favoriterna till Champions League-titeln. Och jag som känner honom vet att han fortfarande är hungrig efter framgång och vill attackera igen nästa säsong med laget och den nya tränaren, fortsätter han.

På lördag ställs Bayern München mot Augsburg på Allianz Arena i sista omgången av Bundesliga. Då har Lewandowski chansen att gå förbi Gerd Müller och ensam inneha målrekordet under en ligasäsong i Tyskland.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com