Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Djurgården om Chilufya: "Har inga planer på att sälja"

Publicerad: 2021-05-14 16:25 Allsvenskan

Djurgårdens IF planerar inte att sälja den zambiske anfallaren Edward Chilufya, 21, den här säsongen. Det betonar sportchefen Bosse Andersson.

Edward Chilufya har gjort två mål på sex starter i Allsvenskan den här säsongen. 21-åringen är på väg att etablera sig i laget på allvar.

Fotbolldirekt.se skriver nu att Djurgården vill hålla i anfallaren, låta honom utvecklas, för att sedan kunna sälja honom för stora pengar.

– Det som ska betonas just nu mest av allt är att vi inte har några bud, vi förhandlar inte med någon och han ska alltså stanna över 2021, säger sportchefen Bosse Andersson till sajten och fortsätter:

– Jag tycker man ska komma i håg att han ännu inte gjort en hel säsong sedan han kom till Djurgården. Han gör det ju bra nu men han vet att vi har ännu större förväntningar på honom. Det krävs en ännu större utveckling och erfarenhet för att han ska bli aktuell för riktigt bra klubbar.

Maxim Thore/Bildbyrån

Sportchefen är tydlig med att Chilufya ännu inte är till salu.

– Det finns klubbar från andra ligor som vill komma på våra matcher. Så är det men jag har som sagt inte det minsta samtal med en enda klubb och vi har inga som helst planer på att sälja Edward under 2021, säger han till Fotbolldirekt.se.

21-åringens kontrakt med Djurgården sträcker sig över 2022 med option på ytterligare ett år.

David Lind
david@fotbolltransfers.com