Foto: Bildbyrån

Ferguson om superligan: "Alla lag måste få ha drömmen att nå toppen"

Publicerad: 2021-05-14 15:13 Övriga Europa

Planerna om en ny superliga ser ut att ha grusats då flera klubbar redan dragit sig ur. Manchester Uniteds tidigare manager Sir Alex Ferguson sågar nu projektet.

Efter ett stort missnöje bland många fotbollsälskare ser planerna om en ny europeisk superliga ut att ha gått i spillror. Nio och tolv klubbar har meddelat att de hoppar av projektet. 

Superligan skulle ha stängt dörren till den europeiska toppen för många. Sir Alex Ferguson menar att även mindre klubbar måste ha chansen att nå dit. 

– Man får aldrig glömma att den verkliga anledningen till fotboll var att den lilla killen kunde klättra till toppen av berget, och det är det bästa sättet jag kan uttrycka det på. Vi kan egentligen inte klara oss utan det, säger Ferguson till BBC Sport. 

Ferguson var manager i Manchester United mellan 1986 och 2013. Han gillar inte att de stod bakom superligan. Han passar samtidigt på att lyfta fram en annan tidigare klubb. 

– Som spelare spelade jag europeisk fotboll för Rangers och Dunfermline. Och sedan som manager tog jag över en provinsklubb, Aberdeen, och vann mot Real Madrid i cupvinnarcupfinalen i Göteborg, säger han. 

– Det var en provinsklubb som uppfyllde sin dröm. Varje klubb borde ha den drömmen att uppnå det Aberdeen gjorde, fortsätter Ferguson.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!