Foto: Juan Medina/Bildbyrån

Manchester United lägger bud på Varane?

Publicerad: 2021-05-14 12:30 Spanien

Raphael Varane har länge ryktats bort från Real Madrid. Nu förbereder Manchester United ett bud på den franske landslagsbacken, enligt uppgifter.

Den franske mittbacken Raphael Varane, 28, är inne på sin tionde säsong i Real Madrid. Det kan också bli den sista.

Hans kontrakt löper ut 2022 och någon förlängning finns ännu inte i sikte. Real Madrid ämnar att sälja Varane efter säsongen, om han fortsätter neka en förlängning.

Varane har under en längre tid kopplats ihop med engelska storklubbar. Nu skriver Daily Mirror att Manchester United trappar upp jakten på 28-åringen.

Ole Gunnar Solskjaer har meddelat klubbledningen att han vill ha en ny partner till Harry Maguire. Enligt tidningen förbereder United ett bud på Varane på 40 miljoner pund, motsvarande 473 miljoner kronor.

Clive Brunskill/Bildbyrån

Den engelska storklubben har tidigare försökt värva Varane, men Real Madrid nobbade samtliga försök. Men med tanke på spelarens kontraktssituation är United övertygade om att de kan få till en affär i sommar, enligt uppgifterna.

Varane har gjort två mål på 40 tävlingsmatcher för Real Madrid den här säsongen. Han har gjort 73 landskamper för Frankrike.

Atalantas mittback Cristian Romero, 23, Sevillas mittback Jules Koundé, 22, och Lilles mittback Sven Botman, 21, har också kopplats ihop med United.

David Lind
david@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!