Foto: Bildbyrån

Agüero har flera anbud - men prioriterar Barcelona

Publicerad: 2021-05-14 09:49 England

Manchester Citys anfallare Sergio Agüero har kontaktats av tre klubbar. Barcelona ligger bäst till i jakten på argentinaren.

Sergio Agüero, 32, har tidigare meddelat att han lämnar Manchester City i samband med att hans kontrakt löper ut i juni.

Den argentinske landslagsmannen kan avsluta sin tio år långa sejour i klubben med att vinna trippeln. Champions League-finalen är sista hindret.

Agüero har kopplats ihop med en rad olika kluubbar senaste månaderna, bland annat Inter, Juventus, Chelsea, Tottenham, Everton och Paris Saint-Germain.

Det har dock även spekulerats en hel del om Barcelona, där hans goda vän Lionel Messi finns. I går uppgav Mundo Deportivo att Agüero och den spanska jätten närmar sig en överenskommelse.

Nu skriver transferexperten Fabrizio Romano på Twitter att tre klubbar tagit kontakt med Agüero. Svaret har varit att han prioriterar Barcelona.

Förhandlingar pågår och Barcelona är enda klubben som Agüero är redo att sänka sin lön för. Han kräver mindre än 10 miljoner euro om året för att ansluta.

Barcelona och Agüero diskuterar ett tvåårskontrakt. Ett slutgiltigt beslut om 32-åringen och Lyons anfallsstjärna Memphis Depay, 27, kommer närmaste veckorna. Holländaren är också tillgänglig som bosman.

Piroschka Van De Wouw/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!