Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Uppgifter: Ronaldo redo att ge upp sin lön för Sporting

Publicerad: 2021-05-14 09:16 Italien

Cristiano Ronaldo kopplas starkt ihop med en flytt från Juventus. Nu placeras stjärnan alltmer i gamla klubben Sporting Lissabon.

Den portugisiska tidningen Record har tidigare rapporterat att Cristiano Ronaldo, 36, vill avsluta sin karriär i Sporting Lissabon.

I går uttryckte mamman Dolores Aveiro att hon kommer försöka locka tillbaka sonen till Sporting.

– Jag ska prata med honom och försöka övertyga honom att återvända nästa år. Till Alvalade Stadium och bära Sportings färger, sa hon till TVI 24.

Ronaldo har kontrakt med Juventus till 2022 och tjänar just nuu 31 miljoner euro per säsong. Pavel Nedved har tidigare uttryckt att stjärnan blir kvar nästa säsong.

Men flera italienska medier rapporterat att Ronaldo vill lämna, i synnerhet om laget missat Champions League. Juventus sägs dessutom inte ha råd att behålla honom utan Champions League-spel.

Massimo Pinca/Bildbyrån

Nu skriver Cuatro att Ronaldo redan inlett förhandlingar med Sporting om en återkomst och att diskussionerna är långt gångna.

Ronaldo sägs vara redo att mer eller mindre ge upp hela sin lön. Pengarna är inte det viktiga, utan han vill stadga familjen i den portugisiska huvudstaden.

36-åringen har tillsammans med sin fru Georgina Rodríguez nyligen köpt ett lyxhus i Lissabon för omkring 70 miljoner kronor.

Gazzetta dello Sport skriver dock att Ronaldo blir kvar i Juventus även nästa säsong. Det innebär att flytten till Sporting kan ske i ett senare i skede.

David Lind
david@fotbolltransfers.com