Foto: Alberto Lingria/Bildbyrån

Edinson Cavani: "Boca Juniors var en möjlighet"

Publicerad: 2021-05-13 17:10 England

Edinson Cavani var högaktuell för Boca Juniors. Istället förlängde han sitt avtal med Manchester United. Nu berättar han om beslutet.

Den uruguayanske landslagsstjärnan Edinson Cavani, 34, jagades av argentinska storklubben Boca Juniors inför sommarens transferfönster. 

Istället förlängde han i dagarna sitt kontrakt med Manchester United till sommaren 2022. Nu uttalar han sig om Boca Juniors intresse. 

– Möjligheten att att skriva på för dem (Boca Juniors) fanns absolut, men jag har alltid varit tydlig. Det som har sagts och skrivits är hälften sant, hälften lögner. Ibland är det så - men chansen fanns, säger Cavani till 2 de Punta. 

På frågan om en framtida flytt till Boca Juniors ändå kan vara aktuell svarar Cavani: 

– Du får fråga Boca om dörren fortfarande står öppen. I dag är verkligheten som den är, jag spelar för Manchester United och är helt fokuserad på det. 

Phil Noble/Bildbyrån

Det går inte ett år utan att jag tänker på det.

Han hymlar inte om att det var ett svårt beslut att förlänga kontraktet och att tankarna på att vända hem till Sydamerika hela tiden finns i bakhuvudet.

– Det finns stunder när du behöver vara nära dina rötter och dina nära och kära. Det går inte ett år utan att jag tänker på det, men beslutet är en blandning av flera olika saker. Folks tillgivenhet, attityden från klubben gentemot mig och min familj samt mina lagkamrater och min tränare som bett mig stanna, säger Cavani. 

Cavani har totalt stått för 15 mål och 5 assist på 36 tävlingsmatcher den här säsongen.

Fotbolltransfers.com
info@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!