Foto: Tim Groothuis/Bildbyrån

Officiellt: Emil Forsberg förlänger med RB Leipzig

Publicerad: 2021-05-12 15:57 Utlandsproffs

Den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg har tagit ett beslut om framtiden. Han har signerat ett nytt kontrakt med RB Leipzig.

RB Leipzig bekräftar på sin officiella hemsida att Emil Forsberg, 29, förlängt sitt kontrakt till sommaren 2025.

– När jag kom till Leipzig för över sex år sedan var det ett mycket stort steg för mig. Jag var 23 år och flyttade utomlands för första gången. Otroligt mycket har hänt sedan dess. Efter de svåra första sex månaderna kunde jag verkligen ta fart och vi firade fantastiska framgångar, säger han till hemsidan.

– Uppflyttning till Bundesliga, deltagande i Champions League och nu för andra gången finalen i DFB-cupen. Det har varit fantastiska och känslomässiga år och jag skulle nu vilja fortsätta den här fantastiska tiden med RB Leipzig. Det är en fantastisk klubb och jag ser fram emot de kommande åren, fortsätter Forsberg.

Maxim Thore/Bildbyrån

Leipzigs tekniske direktör Christopher Vivell är glad över att rutinerade Forsberg blir kvar i en ung trupp.

– Emil har vuxit stadigt med RB Leipzig sedan 2015 och har sedan dess kontinuerligt utvecklat sina enastående atletiska färdigheter år efter år. Han är en spelintelligent passningsspelare som också har en enastående skotteknik. Han är en av de bästa offensiva mittfältarna i Bundesliga, säger han till hemsidan.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!