Foto: Bildbyrån

IFK Norrköping om Adegbenro: "Han var väldigt billig"

Publicerad: 2021-05-12 15:16 Allsvenskan

IFK Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen är väldigt nöjd med värvningen av Samuel Adegbenro - som han menar var väldigt billig. Rosenborgs sportchef Mikael Dorsin är också nöjd med lösningen.

Den nigerianske ytteranfallaren Samuel Adegbenro, 25, lämnade Rosenborg BK för IFK Norrköping inför den här säsongen.

Han har inlett säsongen strålande. Adegbenro har gjort fem mål på fem matcher i Allsvenskan så här långt.

I en intervju med norska VG berättar IFK Norrköpings chefsscout Stig Torbjörnsen att 25-åringen var billig att köpa loss.

– Ja, väldigt billigt. Det är en av de billigaste (spelarna) jag någonsin hämtat. Det är speciellt. Det sätter övergången i ett ännu bättre ljus. Övergångar måste alltid ställas mot priset. Jag tycker att han borde ha ett mycket högre värde än RBK satte på honom, säger han tilll VG.

Johan Bernström/Bildbyrån

Enligt VG landade prislappen på mindre än 100 000 norska kronor. Torbjörnsen kan inte säga vad Adegbenro nu är värd.

– Det är svårt att svara nu efter fem matcher, men de flesta målskyttar säljs för en hel del pengar till utländska klubbar. Jag kan inte se att han borde vara billigare än till exempel Hauge och Zinckernagel. Han hamnar kanske inte i Premier League, men värdet är nog ganska lika, säger han till VG.

Det är min dröm.

Adegbenro hoppas komma till en av toppligorna på sikt.

– Det är min dröm, men just nu tänker jag inte mycket på det. Jag är väldigt glad att vara här, säger 25-åringen till VG.

Rosenborgs svenske sportchef Mikael Dorsin kommenterar Adegbenros låga prislapp.

– Han hade ett år kvar på sitt kontrakt, och både vi och han kände för att prova något nytt. Vi accepterade ett erbjudande från Turkiet, men av olika skäl fanns ingenting där. Norrköping kom på banan och sedan släppte vi honom dit. Vi nådde en överenskommelse, och jag hoppas att han gör det bra, både för vår och hans skull, säger han till VG.

Vi har gjort en mycket bra affär.

Vegard Wivestad Grött/Bildbyrån

Dorsin medger att Rosenborg kan få klart mer pengar för Adegbenro - om han säljs vidare.

– Vi är garanterade mycket bra medel i kassan om han gör det bra. Vi har gjort en mycket bra affär. Det är sant att övergångssumman inte var särskilt hög, men Samuel hade ett år kvar på kontraktet så det var svårt att få mycket pengar för honom när inga klubbar var intresserade av att köpa honom, säger svensken.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com