Foto: Massimo Pinca/Bildbyrån

Uppgifter: Cristiano Ronaldo isolerad i Juventus

Publicerad: 2021-05-12 11:40 Italien

Pavel Nedved har hävdat att Cristiano Ronaldo, 36, blir kvar i Juventus nästa säsong. Men nu kommer uppgifter om att stjärnans relation med övriga truppen försämrats rejält.

Det har länge spekulerats om portugisiske världsstjärnan Cristiano Ronaldo - som har kontrakt med Juventus i en säsong till.

Det har tidigare rapporterats att Ronaldo känner sig frustrerad och ensam i den italienska storklubben och att en flytt är trolig i sommar.

Juventus vicepresident Pavel Nedved förklarade dock i dagarna att Ronaldo blir kvar även nästa säsong.

Nu skriver Gazzetta dello Sport att Ronaldo är isolad i Juventus omklädningsrum och att hans relation till lagkamraterna försämrats senaste månaderna.

Många spelare i Juventus anser att 36-åringen får alldeles för mycket frihet. Ronaldo tränade inte med laget dagen efter förlusten mot Milan.

Istället besökte han Ferraris fabrik. Ronaldo hade med sig Juventus president Andrea Agnelli och Exors ordförande och vd John Elkann (kusin till Agnelli).

Massimo Pinca/Bildbyrån

Ronaldo har missat fler träningar under säsongen för att delta på sponsorevent. Flera lagkamrater tycker inte att specialbehandlingen som Ronaldo får är rättvis.

36-åringen har gjort 34 mål och fyra assist på totalt 41 tävlingsmatcher för Juventus den här säsongen.

Flera italienska tidningar har uppgett att Juventus inte har råd att behålla Ronaldo, som tjänar 31 miljoner euro per säsong, om man missar att kvalificera sig till Champions League.

Med tre omgångar kvar ligger Juventus femma i Serie A. De behöver hamna bland de fyra främsta lagen när säsongen summeras.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com