Foto: Ian Macnicol/Bildbyrån

Gerrard: "Ferguson har hjälpt mig - vi har parkerat rivaliteten"

Publicerad: 2021-05-12 11:25 Övriga Europa

Steven Gerrard har fått beröm av Sir Alex Ferguson för sina framgångar med Rangers. Nu avslöjar han att tränarikonen hjälpt honom på vägen.

Förre Liverpool-kaptenen Steven Gerrard har skördat stora framgångar med skotska storklubben Rangers sedan han sadlade om till tränare 2017. 

I dagarna hyllades han av förre rivaltränaren Sir Alex Ferguson, som coachade Manchester United mellan 1986 och 2013, efter Rangers överlägsna ligaguld i Skottland.

Nu bemöter Gerrard lovorden - och avslöjar att tränarikonen givit honom tips under tränarkarriären.

– Vi var massiva rivaler i många år. Han är någon, även om han var en rival, som jag ser upp till enormt mycket eftersom att han är en så ikonisk figur i spelet. Vad han uppnådde är där uppe med de allra bästa som någonsin har levt. Så jag är verkligen smickrad och ödmjuk, säger Gerrard till The Guardian.

Bildbyrån

Förre Liverpoolspelaren fortsätter:

– Jag kan avslöja en liten hemlighet: Jag har haft ett par samtal med honom. Sedan jag gick i pension har vi parkerat vår rivalitet och han gav mig tid i telefon för att studsa några saker, några frågor att göra med ledningen här uppe i Rangers.

– Han var fantastisk i dessa samtal. Vid något tillfälle skulle jag älska att få chansen att sitta ner med honom och ta en kaffe. Han har gått med på det och det är fantastiskt eftersom han inte behöver ge mig sin tid. Men jag tycker att det visar vilken typ av man han är. Han är inte bara den ikoniska tränaren som vi alla känner.

Det återstår två omgångar av den skotska högstaligan. Rangers är fortsatt obesegrade och har 23 (!) poäng ned till rivalen Celtic på andra plats.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com