Foto: Richard Heathcote/Bildbyrån

Tuchel om Aubameyang: "Vi har fortfarande kontakt"

Publicerad: 2021-05-12 10:44 England

Thomas Tuchel ville värva Pierre-Emerick Aubameyang till Paris Saint-Germain. Nu hyllar han stjärnanfallaren - och lovar att inte förstöra atmosfären i Chelsea med transferkrav.

Thomas Tuchel hamnade i luven med sportchef Leonardo under sin tid i franska storklubben Paris Saint-Germain - och fick sparken i december förra året.

47-åringen uppges varit besviken över att PSG inte var beredda att finansiera en övergång för Pierre-Emerick Aubameyang, som gjorde 79 mål på 95 framträdanden i Borussia Dortmund under Tuchels vägledning.

Sedan januari är tysken ny manager i Chelsea. Nu lovar han att inte låta meningsskiljaktigheter om transfers sura relationer i Chelsea, på samma sätt som de gjorde under hans tid i Paris.

Michael Steele/Bildbyrån

– Transferperioder kan skapa riktiga klyftor mellan tränare och klubbar och jag vill inte ha det så någonsin igen, säger Tuchel enligt Sky Sports och fortsätter:

– Jag har ingen ambition att förstöra denna atmosfär, inte för mig själv eller för någon annan. Har vi några idéer för hur vi kan förbättra truppen? Ja, det har vi. Men kommer vi att bråka om det? Nej, det kommer vi inte.

Han fortsätter att hylla Aubameyang.

På vissa sätt kommer han alltid att vara min spelare.

Alex Livesey/Bildbyrån

– Det var ett nöje att ha honom i laget i Dortmund. "Auba" var en fantastisk anfallare, en fantastisk avslutare på planen. Men mer än så var han en fantastisk arbetare utanför planen.

– Vi har fortfarande kontakt och utbyter meddelanden när en av oss har en stor framgång. På vissa sätt kommer han alltid att vara min spelare, så jag vill att han ska lyckas och ha det bra var han än är, fortsätter Tuchel.

I kväll ställs de båda mot varandra när Arsenal gästar Stamford Bridge. 

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com