Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Tobias Sana hyllar Simon Thern: "Han är Sveriges Kaká"

Publicerad: 2021-05-08 18:45 Allsvenskan

Tobias Sana såg till att IFK Göteborg fick oavgjort mot BK Häcken i Allsvenskans femte omgång. Efter matchen hyllade han nyförvärvet Simon Thern.

IFK Göteborg och BK Häcken spelade återigen oavgjort i Allsvenskan.

Förra säsongen slutade bägge derbymötena med delad poäng. Men i dag satt det långt inne innan slutresultatet 1–1 punkterades. 

Blåvitt kvitterade i matchens slutminuter sedan Kolbeinn Sigthorsson rivits ned i straffområdet och Tobias Sana tagit hand om den efterföljande straffsparken utan misstag.

– Jag vet om att han (Pontus Dahlberg) kommer behöva göra en otrolig räddning för att rädda min straff. Jag har ett knep som jag inte tänker säga här. Det gäller bara att gå fram och trycka dit den, berättar Sana efter matchen på presskonferensen. 

Carl Sandin/Bildbyrån

– Ska jag vara helt ärlig så har jag bränt några straffar, så man är inte rädd för att göra det igen, fortsätter han.

Tobias Sana fortsätter att hylla sitt lag för insatsen - och nyförvärvet Simon Thern.

Michael Erichsen/Bildbyrån

– Simon är en fantastisk fotbollsspelare - men inte bara det. Det är en skön kille och en ledare med positiv energi också. Hans kvalitet och tempo... jag brukar säga att det är Sveriges Kaká. Han har ett driv med bollen och är väldigt lurig. Det betyder extremt mycket för oss att få honom tillbaka, säger Sana.

– Sett till matchbilden tycker jag att vi förtjänade att vinna. Bollen var ute när de gjorde mål på sin hörna. Det är små marginaler. Hade det varit VAR så hade vi vunnit med 1–0. Men nu har vi inte det. Vi var det laget som förtjänade att vinna, fortsätter han.

IFK Göteborgs tränare Roland Nilsson var även han besviken över en del domslut.

Michael Erichsen/Bildbyrån

– Vi åkte på en hörna, som inte var hörna, och släpper in ett mål. Men vi tappar inte huvudena för det. Vi hittar ett strukturerat spel som vi pratade om innan matchen. Sen upptsår en straffsituation som Sana förvaltar på bästa sätt. Så vi är glada för poängen, men vi är inte nöjda. Vi hade gärna tagit alla tre, säger Blåvitt-tränaren på presskonferensen och fortsätter:

– De hade en bra spelare i dag som förändrade matchbilden och det var Pontus (Dahlberg). Ska man vinna en sån match måste man göra första målet.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com