Foto: Benoit Tessier/Bildbyrån

OFFICIELLT: Neymar förlänger med PSG

Publicerad: 2021-05-08 14:39 Övriga Europa

Paris Saint-Germain bekräftar att den brasilianske storstjärnan Neymar, 29, signerat ett nytt kontrakt.

Paris Saint-Germain meddelar på sin officiella hemsida att anfallaren Neymar förlängt sitt kontrakt till sommaren 2025.

– Jag är väldigt glad, väldigt glad över att förlänga mitt kontrakt med Paris fram till 2025. Sanningen är att jag är väldigt glad att stanna här i ytterligare fyra år, vara en del av klubbens projekt, att försöka vinna titlar, för att försöka uppnå vår största dröm som är Champions League, säger Neymar till hemsidan.

– Så jag är glad att stanna kvar i klubben, att vara en del av den och att förlänga mitt kontrakt, fortsätter 29-åringen.

Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Neymar kommer behålla sin årslön på 30 miljoner euro. Han kommer dessutom få en enorm bonus om PSG lyckas vinna Champions League, enligt transferexperten Fabrizio Romano.

Den brasilianske landslagsmannen har tillhört PSG sedan sommaren 2017. Klubben aktiverade hans utköpsklausul i Barcelona - som låg på 222 miljoner euro. Han är fortfarande tidernas dyraste spelare.

– Jag har förändrats mycket. Jag har lärt mig mycket. Saker har hänt som inte borde ha hänt. Vi hade slagsmål, några sorgliga tider, men totalt sett har utvecklingen varit mycket positiv. Jag är glad, jag är stolt över att vara en del av Paris Saint-Germains historia. Jag tycker att jag har utvecklats som person, som människa och som spelare också, säger Neymar.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com