Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån

IFK Göteborg om Roland Nilsson: "Just nu sitter han definitivt säkert"

Publicerad: 2021-05-08 14:32 Allsvenskan

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud är inte helt nöjd med säsongsinledningen. Men tränaren Roland Nilsson sitter än så länge säkert.

IFK Göteborg har satsat rejäl inför den här säsongen och kravbilden har därför höjts. Så här långt har laget tagit fem poäng på fyra matcher.

I en intervju med Fotbolldirekt.se uttalar sig Blåvitts sportchef Pontus Farnerud om tränaren Roland Nilsson.

– Vad det gäller Roland Nilsson känner vi att vi var väldigt nöjda med det han kom in och gjorde under hösten. Vi känner att vi gett oss bättre förutsättningar att vara ett lag som ska utmana topplagen. Självklart vill vi vinna fotbollsmatcher men vi känner att våra tränare gör allt som står i deras makt, och har gjort så under försäsongen trots att det funnits en skadeproblematik och att vi använder oss av ett nytt spelsystem. Och där känner vi att vi vill ge tränarna det största förtroendet att jobba vidare med den här gruppen, säger han.

Michael Erichsen/Bildbyrån

Farnerud betonar att "Rolle" sitter säkert - åtminstone just nu.

– Alla tränare sitter säkert tills den dagen de inte gör det. Det svaret tror jag du får av alla sportchefer, så just nu sitter definitivt "Rolle" säkert, säger han till Fotbolldirekt.se.

Blåvitt-tränaren har kontrakt över säsongen 2022.

David Lind
david@fotbolltransfers.com