Foto: Agence Nice Press/Bildbyrån

Florenzi: "Det är kul att ryktas till en toppklubb som Inter"

Publicerad: 2021-05-07 11:41 Italien

Alessandro Florenzi, 30, ser ut att hamna i Paris Saint-Germain, Roma eller Inter nästa säsong. Nu talar han ut om framtiden.

Ytterbacken Alessandro Florenzi, 30, lämnade italienska Roma för franska mästarna Paris Saint-Germain inför säsongen.

Men övergången är än så länge bara ett lån. PSG har dock en köpoption i avtalet som ännu inte unyttjats.

Nu talar italienaren ut om framtiden - och José Mourinhos ankomst till Roma.

– Det är en pust av frisk luft för alla. Mourinho kan vara en av tränarna med störst erfarenhet och personlighet av alla. En som kommer att kunna kontrollera den romerska miljön. Jag hoppas att han kan göra det bra, säger Florenzi till La Gazzetta dello Sport.

Clive Brunskill/Bildbyrån

Högerbackens kontrakt med Roma sträcker sig till och med 2023. Han har även ryktats till nyblivna italienska mästarna Inter tidigare.

– Det är kul att ryktas till en toppklubb som Inter, men jag blir inte distraherad av rykten eller vad media säger. Jag vill att fotbollen ska prata. Jag lever det här äventyret med PSG intensivt utan att prata för mycket. Jag vill återbetala förtroendet från president Al Khelaifi, Leonardo och (Mauricio) Pochettino, som fortfarande tror på mig. Jag vill ge mitt bästa, så får vi se.

Florenzi har gjort två mål och en framspelning på 33 framträdanden från sin ytterbacksposition för PSG den här säsongen.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com