Foto: Nicolo Campo/Bildbyrån

Lukaku om bråket med Ibrahimovic: "Hans ord träffade mig"

Publicerad: 2021-05-07 11:40 Italien

Romelu Lukaku, 27, uttalar sig om flytten till Inter, incidenten med förre lagkamraten Zlatan Ibrahimovic och Antonio Contes framtid i klubben.

Romelu Lukaku, 27, blev italiensk mästare med Inter förra helgen. Med 21 mål och nio assist i Serie A har belgaren varit en av klubbens stora utropstecken den här säsongen.

Nu berättar anfallaren att han studerade italienska redan innan han flyttade till Milano - och om dispyten med svenske världsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

– Vi låg under med 1–0, jag hade precis missat en bra chans och var lite arg. Hans ord träffade mig. Jag är inte stolt över min reaktion, men jag låter mig inte pushas runt, säger Lukaku till Il Corriere della Sera om incidenten och fortsätter:

– Ibrahimovic är en fantastisk fotbollsspelare, han har vunnit överallt där han varit och gjort mer än 500 mål. Jag hade en bra relation med honom tidigare i Manchester United, men vi behöver den här typen av fotbollsspelare i Serie A. Han vill vinna för sig själv, jag vill vinna för Inter och (Cristiano) Ronaldo för Juventus. Nu finns (José) Mourinho i Roma också. Det är bra för italiensk fotboll.

Enligt mig är Conte den bästa tränaren, han övertalade mig omgående.

27-åringen fortsätter berätta att han alltid drömt om att spela i Serie A, att han studerade språket redan under tiden i England och att tränaren Antonio Conte var högst delaktig i flytten.

Jennifer Lorenzini/Bildbyrån

– Enligt mig är Conte den bästa tränaren, han övertalade mig omgående. När jag skulle skriva på för Inter så skickade jag ett meddelande till honom att: "Jag kommer". 

– Det har alltid varit en dröm att spela i Serie A. När jag var i Manchester United så sa jag till (Matteo) Darmian: "Jag ska gå till Inter, prata på italienska med mig så svarar jag på engelska". Jag kunde redan språket när jag kom sen, fortsätter Lukaku.

Han får även frågor om Antonio Conte, och om succétränaren kommer lämna Inter i sommar.

– Nej, jag tror inte det. Han är lycklig och trivs här. Han tränar ett lag som följer honom under match och träningspass. Vi har allt för att starta nåt nytt här och jag vill göra det med Inter.

Lukaku har kontrakt med Inter till och med 2024. Anfallaren har gjort 27 mål och nio assist på 41 matcher i alla tävlingar den här säsongen.

Daniele Mascolo/Bildbyrån
Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com