Inters president Steven Zhang.
Foto: Bildbyrån

Zanetti: "Det är sant att Inter kunde sålts under säsongen"

Publicerad: 2021-05-07 10:14 Italien

Inter blev italienska mästare förra helgen. Men i bakgrunden av firandet lider klubben av finansiella bekymmer. Vicepresidenten Javier Zanetti berättar om situationen.

De italienska jättarna Inter vann nyligen Serie A-titeln, för första gången sedan 2010.

Men finansiella bekymmer dröjer sig kvar i bakgrunden i svallvågorna av pandemin. Vicepresident Javier Zanetti har tidigare bekräftat Inters osäkra ekonomiska situation.

Nu avslöjar den tidigare lagkaptenen att klubben kunde ha sålts under säsongen.

Luca Pagliaricci/Bildbyrån

– Det är sant att klubben kunde sålts under den här säsongen. Vi gick igenom seriösa ekonomiska problem, även om vi inte var ensamma om det under dessa svåra tider, säger han till La Nacion enligt Daily Mail.

Klubbens succétränare Antonio Conte har ett år kvar på kontraktet. Men det är trots det osäkert om italienaren blir kvar,s på grund av de ekonomiska problemen.

– Tränaren har gjort något extraordinärt under två år, nu är det upp till oss att förbättra den interna mekanismen och sträva efter något mer, säger Zanetti och fortsätter:

– De ekonomiska problemen kvarstår och det kan ta ett par år att balansera ut det. Vi behöver publik tillbaka på arenan för att göra sponsorerna glada. I grund och botten behöver vi komma tillbaka till det normala.

Thorsten Wagner/Bildbyrån
Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!