Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Kacaniklic hade många anbud: "Därför blev det Hajduk Split"

Publicerad: 2021-05-07 10:01 Utlandsproffs

Efter två säsonger i Hammarby valde Alexander Kacaniklic att testa på ett nytt utlandsäventyr. Han berättar nu varför det blev Hajduk Split.

Den tidigare landslagsmannen Alexander Kacaniklic, 29, skrev på för kroatiska Hajduk Split i mitten av februari.

Den offensiva yttern, som plockades in från allsvenska Hammarby IF, berättar nu om sin övergång i en intervju med Sportbladet.

– Det var rätt många tankar som dök upp. Egentligen hela tiden sedan jag anlände till Hammarby, eftersom det gick så pass bra, har det varit klubbar som varit intresserade från lite olika delar av världen. Nu i vintras kom Split in i bilden. Det kändes väldigt intressant, mycket för att jag var sugen på att spela i Europa igen och jag var sugen på att komma till en klubb som Hajduk. Den är väldigt lik Hammarby när det kommer till supportrar, de är fantastiska. Satsningen de ville göra kändes också intressant och de ville ha mig väldigt mycket. Det kändes som ett roligt äventyr, plus att jag är i en ganska bra ålder, säger han.

29-åringen utvecklar om det stora intresset som fanns i vintras.

Jag ville vara kvar här i Europa.

– Nu när du säger så låter det som jag hade hur många erbjudanden som helst från hur många bra klubbar som helst, så var det inte riktigt. Men det är så med fotbollen, det finns lite både i Europa och arabvärlden och bort mot Asien. När man sitter där på sista året finns det klubbar som är intresserade. Men det var inte läge riktigt nu, jag ville vara kvar här i Europa, säger han till Sportbladet.

Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Kacaniklic gjorde fyra mål och nio assist på 23 matcher i Allsvenskan förra säsongen. Han har gjort tre mål på 21 landskamper för Sverige.

29-åringen betonar att Hammarby är prioriterat om han i framtiden återvänder till svensk fotboll.

– Ja, absolut. Jag håller ju koll på dem och har sett alla matcher den här säsongen. Jag följer dom väldigt noga, så de har en supporter här också kan jag berätta, säger Kacaniklic till Sportbladet.

Kontraktet med Hajduk Split sträcker sig till sommaren 2024.

David Lind
david@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!