Foto: Bildbyrån

Tre klubbar uppges slåss om Calhanoglu - vid flytt från Milan

Publicerad: 2021-05-06 16:45 Italien

Hakan Calhanoglu hoppas fortfarande komma överens med Milan. Men om turken lämnar väljer han mellan Juventus, Arsenal och Galatasaray, enligt uppgifter.

Den offensiva mittfältaren Hakan Calhanoglu, 27, har varit en av de allra bästa spelarna i Milan sedan Zlatan Ibrahimovic återvände till klubben.

Den turkiske landslagsmannen har gjort nio mål och elva assist på 39 tävlingsmatcher den här säsongen.

Calhanoglu sitter samtidigt på ett utgående kontrakt och hans agent Gordon Stipic har under en längre tid förhandlat med Milan om en förlängning utan att komma överens.

Nyligen meddelade Milans tekniske direktör Paolo Maldini att man pausar samtliga förhandlingar till dess att säsongen är över. Laget ska få fokusera på att säkra en Champions League-plats.

Den italienska sajten MilanLive rapporterar att Calhanoglu fortfarande hoppas stanna och att en överenskommelse med Milan nås. Hans agent har begärt en årslön på 5 miljoner euro, vilket Milan inte velat erbjuda.

Enligt uppgifterna väljer Calhanoglu mellan tre klubbar - om han i slutändan lämnar Milan för att parterna inte kommer överens om ett nytt kontrakt. 

Det handlar dels om rivalen Juventus - som även är ute efter Milans målvakt Gianluigi Donnarumma, vars kontrakt också löper ut i sommar.

Alberto Lingria/Bildbyrån

Samtidigt vill Arsenal locka över den offensiva mittfältaren till Premier League. Mikel Arteta väntas tappa Dani Ceballos och Martin Ödegaard, båda inlånade från Real Madrid, och letar därför ersättare.

Slutligen är det ett alternativ att Calhanoglu flyttar till Galatasaray. 27-åringen har tidigare uttryckt att han en dag hoppas kunna representera den turkiska storklubben.

David Lind
david@fotbolltransfers.com