Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Broberg: "Det ligger ett enormt mörker i att man inte kan göra det man älskar"

Publicerad: 2021-05-06 14:07 Allsvenskan

Martin Broberg, 30, har haft bekymmer med upprepade skador de senaste åren. Nu öppnar han upp om tuffa perioden och talar ut om psykisk ohälsa inom fotbollen.

Örebro SK:s mittfältare Martin Broberg, 30, har under en längre tid haft återkommande skadebekymmer.

För två år sedan återvände han till Örebro, efter en kortare sväng i norska Odds BK, och därefter spelade han med smärtor under 2019.

I fjol kom han endast till spel i fem matcher - varav en från start. I en intervju med Fotbollskanalen berättar Broberg att han haft en tuff period mentalt de senaste åren.

– Det ligger ett enormt mörker i att man inte kan göra det man älskar. Det är många gånger värre än att man inte är med och spelar, då det mentala och det psykologiska blir tyngre att bära. Jag har under en period pratat med människor om de här bitarna. Det är en fruktansvärd känsla att vara vid sidan av planen så länge som jag har varit, säger han till Fotbollskanalen.

Det jobbigaste är när det går in och börjar påverka ens vardagliga liv.

Han berättar vidare att det var skadorna som startade den onda spiralen - sedan har det eskalerat och satt sig djupare.

– Det jobbigaste är när det går in och börjar påverka ens vardagliga liv. Jag är bara på träningarna en kort del av dagen, sedan ska jag vara pappa med energi hemma. Det är det jobbigaste. Fotbollen betyder otroligt mycket för mig och mitt liv, men när det började påverka mig som pappa och sambo behövde jag söka hjälp. Det gjorde jag, och det var väldigt skönt.

Nu har Broberg fått hjälp - och vill blicka framåt. Han känner sig motiverad och har siktet inställt på att vara tillbaka på planen igen efter EM-uppehållet.

– Jag ska steppa upp allting nu kommande veckorna och förhoppningsvis får vi bra svar på det jag gör, så att jag är stark och redo när EM är över om kroppen och knoppen känns bra. Jag vill inget annat än att komma tillbaka och hjälpa laget. Jag vet att jag hade betytt mycket för laget i dag och det gör även att man blir väldigt motiverad.

Örebro SK har inlett säsongen med tre förluster och ett kryss, vilket placerar dem sist i Allsvenskan för tillfället.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com