Foto: Bildbyrån

David Alaba: "Jag lämnar Bayern München med en tår i ögat"

Publicerad: 2021-05-06 13:22 Övriga Europa

David Alaba, 28, har tidigare meddelat att det här blir hans sista säsong i Bayern München. Nu talar han ut om beslutet.

Den mångsidiga österrikaren David Alaba, 28, har redan bekräftat att han kommer lämna Bayern München i sommar och bli tillgänglig som bosman.

28-åringen har varit en del av Bayern München i 13 år. Men nu förbereder han en framtid bortom Allianz Arena.

– Det är alltid svårt när något tar slut och det är ingen hemlighet att jag alltid har känt mig hemma här. Självklart lämnar jag FC Bayern med en tår i ögat men ser också fram emot min framtid samtidigt, säger Alaba till klubbens hemsida och fortsätter:

Bildbyrån

– Det var inte ett beslut mot klubben, jag bestämde mig för att jag vill prova något nytt och ta ytterligare ett steg framåt. För att växa måste du lämna din "comfort zone" - och jag sätter medvetet ordet i citattecken eftersom det eventuellt kan missförstås. Jag tror att man måste våga testa något nytt för att kunna mogna igen.

Det är ännu oklart var försvararen kommer spela sin fotboll nästa säsong. Han har tidigare placerats i storklubbar som Barcelona och Real Madrid - även om det mesta tyder på att den spanska huvudstaden blir österrikarens nästa hemvist.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com