Foto: Bildbyrån

Zé Roberto: "Vinicius Junior kan bli en legendar i Real Madrid"

Publicerad: 2021-05-06 09:59 Spanien

Vinicius Junior, 20, har fått stort förtroende i Real Madrid den här säsongen. Zé Roberto tror att talangen har vad som krävs för att bli en legendar i klubben.

Real Madrid betalade drygt 450 miljoner kronor för att köpa loss Vinicius Junior, 20, från Flamengo sommaren 2018.

Brasilianaren har haft aningen svårt att acklimatisera sig i Spanien, även om han redan gjort över 100 framträdanden för klubben.

Den här säsongen har Vinicius Junior fått stort förtroende från tränaren Zinedine Zidane. Han har gjort 31 framträdanden i La Liga - varav 18 från start.

Trots all speltid har det bara blivit tre mål och fem assist i ligaspelet. Men landsmannen och förre Bayern München-spelaren Zé Roberto är övertygad att Vinicius Junior har kapacitet att bli en legendar i Real Madrid.

Andrew Yates/Bildbyrån

– Absolut. Han har enorm potential och han kommer att visa den allt eftersom och söka sin plats i klubben, säger han till Goal och fortsätter:

– För att uppfylla det behöver han självförtroende, och du får bara självförtroende genom speltid. Men det gäller inte bara honom. Rodrygo har också enorm potential.

Juan Medina/Bildbyrån

Zé Roberto utvecklar ett resonemang om framtida generationen fotbollsstjärnor:

– Den senaste generationen stjärnor som har behållit sin nivå under de senaste tio åren - Cristiano Ronaldo, (Lionel) Messi, (Zlatan) Ibrahimovic, (Robert) Lewandowski - de kommer inte att vara för evigt.

– Så vi måste välkomna den här nya generationen och där finns bland andra, Vinicius Junior, (Kylian) Mbappé och Rodrygo.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!