Foto: David Klein/Bildbyrån

Di Canio sågar Mourinho: "Är den värsta av de värsta"

Publicerad: 2021-05-05 23:54 Italien

Roma har anlitat José Mourinho som sin nästa tränare. Lazios tidigare stjärna Paolo Di Canio, numera tv-expert, sågar sin tidigare rivalklubb för valet.

Paulo Fonseca får inte fortsätta leda Roma nästa säsong. Han kommer att ersättas av landsmannen José Mourinho.

En som verkligen inte imponeras av Romas beslut är Lazios tidigare anfallare Paolo Di Canio.

– Man har tagit den värsta av de värsta. Jag förstår att man behövde ett stort namn just nu, men det är som när du värvar en spelare som är slut. Mourinho ville bara ha ett jobb med pengar, han har fått sparken tre gånger på fyra år, utsparkad från alla håll på grund av hans karaktärs inkompatibilitet och innan dess var allt han var bra på att ha karaktär, säger han till Sky Sport Italia.

– Nu gav Tottenham honom sparken för hans resultat och oförmåga att ta laget till en annan nivå efter två år med alla pengar de spenderade. Med tanke på miljön runt Roma är han bra, du kan förvänta dig vem som vet vad, men jag säger att han är den värsta av de värsta. Han är slut på alla tänkbara sätt, fortsätter Di Canio.

Annegret Hilse/Bildbyrån

Han spelar inte ens fotboll, han spelar antifotboll.

51-åringen, som även representerade klubbar som Milan, Juventuus och Napoli, fortsätter såga Mourinho.

– Han spelar inte ens fotboll, han spelar antifotboll. Du kanske njuter av några presskonferenser, eftersom kontroverser ger bra teater, men låt mig säga: för att bygga om ett lag är han den värsta du kan få, säger Di Canio.

– Och jag kan säga det för att han var min favorit fram till för sju år sedan, till och med mer än Pep Guardiola, fortsätter italienaren.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com
SVERIGES BÄSTA FANTASYSPEL!