Foto: FC Barcelona

Henrik Larsson berättar om flytten - bad Barcelona att vänta

Publicerad: 2021-05-05 10:55 Spanien

Henrik Larsson är assisterande tränare i Barcelona sedan i somras. I Radiosportens podcast "Matchen" berättar han om flytten till spanska giganten 2004.

Våren 2004 gjorde Henrik Larsson sin sista match för Celtic - efter sju år i klubben och fyra ligatitlar.

Samma sommar gjorde dessutom den då 33-årige anfallaren comeback i det svenska landslaget, som skulle spela EM i Portugal.

Under mästerskapets tid fick Larsson mängder med kontraktserbjudanden. I Radiosportens podcast ”Matchen” berättar den nu 49-årige Larsson om sommaren då han skrev på för spanska giganten Barcelona.

Strax innan EM-kvartsfinalen mot Holland ringde Larssons telefon. Det var hans fru Magdalena i andra änden. Hon brukade vara med på alla kontraktsförhandlingar och nu hade hon blivit kontaktad av Barça.

Marcus Ericsson/Bildbyrån

Men anfallaren hade en kvartsfinal att fokusera på. Han bad Magdalena hälsa Barças representanter att de snällt får vänta.

– Magdalena sa att: ”Jag tror inte de väntar utan om det ska bli så får det nog bli nu.” Då sa jag: ”Då får du och Rob Jansen, min agent, åka ner till Barcelona och förhandla. Så länge du är nöjd så vet jag att det är ett bra kontrakt.”, berättar Larsson i Radiosportens podcast ”Matchen” enligt SportExpressen och fortsätter:

– Jag kände ju att om de är intresserade av mig så är det inget som jag kan tacka nej till ens. Det går ju inte. Det är ju en drömklubb från förr.

Sedan i somras är Henrik Larsson en del av Ronald Koemans tränarstab i Barcelona.

Miguel Ruiz/Bildbyrån

Han tillbringade två år i klubben som spelare och gjorde 19 mål på 59 matcher.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com