Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Omar Faraj om intresset: "BP passar mig väldigt bra"

Publicerad: 2021-05-04 19:10 Division 1

IF Brommapojkarnas 19-årige talang Omar Faraj har ryktats till flera klubbar. Nu uttalar han sig om intresset.

Omar Faraj, 19, flyttades upp till IF Brommapojkarnas A-lag inför den förra säsongen. 

Under den första säsongen bidrog han med fem mål på 22 matcher i division 1 och den här säsongen har han inlett med två mål på fyra matcher.

I mars skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2023 men han har kopplats ihop med ett flertal klubbar, både svenska och utländska.

Nu uttalar sig anfallaren om intresset runt honom. 

Det blir win-win när den dagen kommer.

– BP passar mig väldigt bra. Jag har varit här i flera år, och den här säsongen har jag en större roll här, mer ansvar och mer boll och spelstilen passar mig. BP betyder mycket för mig, jag har utvecklats mycket i klubben, de hjälper mig mycket, samtidigt som de litar på mig, säger Faraj till Expressen och fortsätter:

– Nej, jag tänker ingenting på det. Jag hade ju inte gjort mål förrän i helgen, och först och främst måste man prestera. Jag har varit i BP i flera år, och de har sagt att det är upp till mig. De kommer inte stoppa någon från att flytta vidare, det blir win-win när den dagen kommer. Men som sagt, först måste man prestera, det andra kan man ta efter säsongen.

Nu uppger även FotbollDirekt att AIK är intresserade av Faraj men även La Liga-klubben Levante ska ha tagit kontakt med BP.

– Inga kommentarer, men det är klart att det här är ett namn som är intressant för många, säger BP:s sportchef Peter Kisfaludy.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com