Foto: Bildbyrån

Officiellt: Paulo Fonseca får lämna Roma efter säsongen

Publicerad: 2021-05-04 13:18 Italien

Paulo Fonseca får lämna Roma efter säsongen. Klubben väljer att inte utnyttja sin option att förlänga med tränaren. Maurizio Sarri pekas ut som nästa tränare.

Roma anlitade Paulo Fonseca som huvudtränare sommaren 2019. Då skrev han på för två plus ett år.

Det har länge ryktats om att Fonseca kan få sparken och ersättas av Maurizio Sarri inför nästa säsong.

Nu meddelar Roma på sin officiella hemsida att Fonseca inte blir kvar till nästa säsong. Tränaren får lämna i sommar.

– Under de senaste två åren har vi upplevt ett antal upp- och nedgångar, men jag har alltid gett allt för den här klubben och den här staden - en stad som alltid har varit så välkomnande, säger han till hemsidan och fortsätter:

Alberto Lingria/Bildbyrån

– Jag vill tacka Roma-fansen, alla vi har arbetat med på Trigoria, spelarna och alla de som har hjälpt oss under denna resa - i synnerhet Dan och Ryan Friedkin, för deras kontinuerliga stöd sedan de anlände, och Tiago Pinto, ett otroligt proffs, som jag önskar all lycka i sitt fortsatta arbete för klubben. Vi har fortfarande några mycket viktiga matcher framför oss den här säsongen som vi vill vinna, och vi kommer att fortsätta ge allt för att göra det.

Enligt trovärdiga Sky Sports är det just Maurizio Sarri som är favorit att ersätta Fonseca inför nästa säsong. Italienaren har varit utan uppdrag sedan han fick sparken från Juventus förra sommaren.

Eric Gaillard/Bildbyrån

 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com