Foto: Andrew Couldridge/Bildbyrån

Potter kopplas ihop med Tottenham: "Jag förstår varför"

Publicerad: 2021-05-04 11:55 England

Tottenham är på jakt efter en ny manager sedan José Mourinho fått sparken. Nu uppmanas klubben att blicka mot svenskbekante Graham Potter.

Tottenham sparkade José Mourinho tidigare i april. Sedan dess har jakten på ersättare varit intensiv.

Men har tillsatt förre spelaren Ryan Mason som tillfällig tränare säsongen ut - men det skall vara just en tillfällig lösning.

Sedan tidigare har Londonklubben gått bet på tyske succétränaren Julian Nagelsmann - som är klar för Bayern München från och med nästa säsong - och Leicester Citys manager Brendan Rodgers.

Nu uppmanas Spurs av förre spelaren Danny Murphy att vända blickarna mot svenskbekante Graham Potter.

Potter, som numera basar över Brighton, har tidigare varit tränare för allsvenska klubben Östersunds FK. Han tog laget till stora Europa League-framgångar på Emirates Stadium 2018 när man besegrade Arsenal med 2–1.

Murphy menar att sättet som Potter spelar fotboll på påminner om vad klubben eftersträvar.

David Klein/Bildbyrån

– Jag förstår kopplingen. Det var likadant när Spurs gav jobbet till (Mauricio) Pochettino, då hade han bara varit i Southampton i fem minuter. De skulle kunna gå den vägen igen, säger han enligt Daily Mail och fortsätter:

– Tottenham-fans vill generellt ha någon som har varit där och gjort det tidigare, men de har precis gått den vägen och det fungerade inte. Så jag är inte förvånad över att han (Potter) är kopplad till jobbet. Men vi får vänta och se.

Graham Potter tog över Brighton i maj 2019, efter en säsong i Swansea. Han har kontrakt med Premier League-klubben till och med 2025. 

Engelsmannen var tränare i Östersunds FK mellan 2011 och 2018.

Tobias Nykänen/Bildbyrån
Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com