Foto: Daniele Mascolo/Bildbyrån

Lukaku om Conte: "Jag skulle slåss till döden för honom"

Publicerad: 2021-05-04 11:08 Italien

Den belgiske anfallsstjärnan Romelu Lukaku, 27, blev i helgen italiensk mästare med Inter. Nu hyllar han lagets tränare Antonio Conte.

I helgen blev Inter italienska mästare i kavaj sedan Atalanta misslyckades att besegra Sassuolo på bortaplan.

Lagets skyttekung Romelu Lukaku, 27, står noterad på 21 mål och nio assist för säsongen. Belgaren har varit en stor bidragande faktor till framgångarna i Serie A

Men själv väljer han att lyfta fram tränaren Antonio Conte. Han berättar hur italienaren fick fram det bästa ur honom.

– Jag skulle slåss till döden för honom. Jag fick aldrig spela under honom i Chelsea, men jag sa alltid att jag skulle spela för honom dagen jag lämnade Manchester United, säger den belgiska anfallaren till La Tribune.

Thorsten Wagner/Bildbyrån

– Conte sa till mig direkt när vi träffades: "Om du inte arbetar hårt i träning kommer du inte att spela, det är viktigt att du vet hur du spelar med ryggen mot målet". Det är viktigt att träffa människor som berättar den absoluta sanningen för att hjälpa dig att förbättras, fortsätter Lukaku.

Årets Scudetto betyder att Lukaku vunnit tre titlar i karriären. Han har tidigare en belgisk ligatitel och FA-cupen att stoltsera med.

– Jag tänkte att det var nu eller aldrig. På en karriär kan du göra 500 mål, men om du inte vinner till slut är allt förgäves, säger Lukaku som berättar att han värderar titlar över individuella priser.

Anfallaren har tre år kvar på sitt kontrakt med Inter. Det har tidigare i vinter ryktats om en återkomst till Premier League. Storklubbar som Manchester City och Chelsea har 27-åringen på uppsikt.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com