Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Djurgården om Bärkroths framtid: "Vi har haft en diskussion"

Publicerad: 2021-05-04 10:56 Allsvenskan

Nicklas Bärkroth blev stor hjälte mot Malmö FF i går. Samtidigt sitter han på ett utgående kontrakt med Djurgårdens IF. Nu uttalar sig sportchefen Bosse Andersson om ytterns framtid.

Djurgårdens IF körde spelmässigt över Malmö FF i går kväll. Matchen slutade 3-1 efter bland annat två mål från Nicklas Bärkroth.

Nu skriver Sportbladet att sportchefen Bosse Andersson kan belöna 29-åringen med ett nytt kontrakt.

– Kom in till mig klockan åtta i morgon på morgonen så löser vi nytt kontrakt, sa han till Bärkroth efter gårdagens match.

I en intervju med tidningen berättar Bosse Andersson om det han sa till Bärkroth i går.

– Han garvade bara, Nicklas. Vi har ju haft en diskussion med varandra angående nytt kontrakt och vet var vi står. Han ska fokusera på att göra det bra under våren så tar vi ett snack om kontrakt under sommaren. Hans kontrakt går ju ut först efter säsongen. Han har jobbat otroligt hårt hela försäsongen och är väl värd den här framgången han har nu. Det här är hans bästa period i Djurgården, säger han till Sportbladet. 

Kenta Jönsson/Bildbyrån

Bärkroth, som utöver sina mål även assisterade det tredje, är givetvis nöjd med insatsen mot MFF. Han har inte gjort någon bättre i DIF-tröjan tidigare.

– Nej, jag tror inte det. Det blev en ketchupeffekt. Det känns skönt att stå här nu, säger han till Sportbladet.

David Lind
david@fotbolltransfers.com