Foto: Bildbyrån

Gerrard om samtalet med Klopp: "Nu vet jag exakt varför han sa det"

Publicerad: 2021-05-04 10:44 Övriga Europa

Steven Gerrard är skotsk ligamästare med Rangers. Nu berättar han om tipsen från Liverpools manager Jürgen Klopp - innan han påbörjade tränarkarriären.

Steven Gerrard firar den här månaden sitt tredje år som manager för skotska storklubben Rangers. Och det gör han på bästa möjliga sätt.

I år har Gerrard och hans Rangers lekande enkelt sprungit hem ligatiteln i Skottland. Med två omgångar kvar av säsongen har Rangers inte förlorat en enda match - och har i skrivande stund 23 (!) poäng ned till rivalen Celtic på andra plats.

Men Gerrard tänker inte sväva i väg på små moln för det. Han låter sig påminnas om råden han fick av Liverpools manager Jürgen Klopp 2018, innan han tog över spakarna i Rangers.

Catherine Ivill/Bildbyrån

– Jag kommer ihåg att jag hade ett samtal med Jürgen om tränaryrket innan jag ens tog den här rollen, berättar Gerrard för Sky Sports och fortsätter om dialogen med Klopp:

– "Vad är några av de viktigaste sakerna du kan berätta för mig? Vad kan jag ta från dig som hjälper mig framåt?". Han sa alltid att försöka vara så balanserad som möjligt. Nu vet jag exakt varför han sa det. Den här resan tar dig överallt.

Gerrad utvecklar:

– Den bjuder på fantastiska känslor, men det har också varit flera jobbiga stunder. Jag kommer att vara oerhört stolt över vad vi uppnått, men efter säsongen ska jag försöka återställa mig själv och göra vad jag behöver göra i bakgrunden för att få den här gruppen så stark och konkurrenskraftig som möjligt. Jag vill ta den här klubben tillbaka till Champions League.

Steven Gerrard har kontrakt med Rangers till och med sommaren 2024. Många har spekulerat om förre Liverpoolkaptenen kan bli Jürgen Klopps efterträdare i framtiden.

Bildbyrån
Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com