Foto: Bildbyrån

Kiese Thelin om framtiden: "Vore fint med ett kontrakt någon annanstans"

Publicerad: 2021-05-04 10:20 Utlandsproffs

Isaac Kiese Thelin, 28, är utlånad till turkiska Kasimpasa. Nu berättar anfallaren att han söker en permanent flytt, i en intervju med Fotbollskanalen.

Svenske anfallaren Isaac Kiese Thelin, 28, lämnade franska Bordeaux för Anderlecht sommaren 2017.

Sedan dess har 28-åringen tillhört den belgiska toppklubben - även om de flesta säsongerna har spenderats på annan ort.

De senaste säsongerna har han blivit utlånad till Waasland-Beveren, Bayer Leverkusen, Malmö FF och nu senast turkiska Kasimpasa.

Men till sommaren ska Kiese Thelin återvända till Anderlecht, enligt kontraktet. I en intervju med Fotbollskanalen talar anfallaren ut om framtiden - och berättar att han söker en stadigare framtid.

– Jag har skrivit världens längsta kontrakt med Anderlecht, så jag har ett år kvar där. Det ska bli intressant att se vad som händer i varje fall. Det är inte bara upp till mig, då det är många som ska vara med, så vi får se helt enkelt, men jag ska inte ljuga om att jag gärna vill ha ett kontrakt. Jag har ett år kvar där, men det vore fint med ett kontrakt någon annanstans, säger han till Fotbollskanalen och erkänner att han söker något permanent samtidigt som han fortsätter utveckla sina tankar:

GREGORY VAN GANSEN/Bildbyrån

– Det känns som att det var väldigt längesedan som jag skrev på, och jag har egentligen knappt varit där. Det har varit många lån och det har gått bra på lånen, så vi får se hur de ser på saken, hur vi ser på saken och ta det därifrån. Det har varit en lärorik period för mig de senaste åren och när jag var utlånad i Belgien gjorde jag 19 mål, samtidigt som jag gjorde mål i Sverige och nu har gjort mål här. Det är det jag fokuserar på.

Kiese Thelin har gjort nio mål och en assist på 19 matcher för Kasimpasa i turkiska högstaligan sedan utlåningen i januari. Kontraktet med Anderlecht löper ut sista juni 2022.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com