Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Real Madrid vill ha Mbappé nu - Håland nästa år

Publicerad: 2021-05-03 20:57 Övriga Europa

Real Madrid hoppas fortfarande kunna värva Kylian Mbappé och Erling Håland - men inte samtidigt, skriver spanska AS.

Florentino Perez har tidigare uttryckt att Real Madrid inte kommer kunna värva stjärnor som Kylian Mbappé, 22, och Erling Håland, 20, utan Super League.

Real Madrid och många andra storklubbar har tappat enorma intäkter på grund av pandemin, inte minst på grund av spel utan publik.

Men enligt spanska tidningen AS är Real Madrid fortsatt ute efter just Mbappé och Håland.

Det primära målet är att värva Mbappé från Paris Saint-Germain den här sommaren och Håland från Borussia Dortmund efter nästa säsong.

Mbappé har siktet inställt på en flytt till Bernabeu och har redan nobbat tre bud från PSG om att förlänga sitt kontrakt.

Bildbyrån

22-åringen försöket pressa PSG att sälja honom i sommar eftersom han blir tillgänglig som bosman 2022. Men om fransmännen vägrar sälja i sommar kan Real Madrid flytta fram planen med Håland.

Om det inte blir någon Mbappé nu kommer Real Madrid göra ett seriöst försök att övertyga Dortmund att sälja norrmannen i sommar.

Håland ska ha meddelat Dortmund att han är redo att stanna en säsong till, så länge laget kvalificerar sig till Champions League.

Dortmund har hela tiden betonat att de inte vill sälja Håland i sommar. 20-åringen har en utköpsklausul på 75 miljoner euro - som träder i kraft sommaren 2022.

David Lind
david@fotbolltransfers.com