Foto: Emmanuel Foudrot/Bildbyrån

Henry: "Daniel Ek har tagit kontakt med Kroenke-familjen"

Publicerad: 2021-05-03 19:54 England

Den svenske affärsmannen Daniel Ek vill köpa Arsenal. Nu avslöjar Thierry Henry att Spotify-grundaren redan tagit kontakt med Kroenke-familjen. Ett bud på 21 miljarder kronor förbereds, enligt Sky.

Daniel Ek har tidigare berättat att han har ett seriöst intresse av att köpa den engelska klubben Arsenal från Stan Kroenke.

Kroenke-familjen har offentligt uttryckt att man inte vill sälja, men enligt bland annat Daily Mail har Arsenal varit till salu i två års tid.

Spotify-grundarens plan är att ta över Arsenal med hjälp av klubbikonerna Thierry Henry, Dennis Bergkamp och Patrick Vieira.

Ek har tidigare uttryckt att han hoppas att ägarfamiljen är redo attt lyssna på hans bud. Nu berättar Henry att svensken inlett förhandlingsprocessen.

Vi försöker erbjuda en lösning som involverar fansen och att få tillbaka klubbens DNA.

– Han (Ek) har redan - jag ger er något - tagit kontakt (med Kroenke-familjen) och har själv redan sagt att han samlat in pengarna för att se till att han kan lägga ett bra bud. De måste nu lyssna. Många har skrikit att de vill ha bort ägaren. Vi försöker erbjuda en lösning som involverar fansen och att få tillbaka klubbens DNA, säger Henry till Sky Sports och fortsätter:

Matthew Childs/Bildbyrån

– Det måste diskuteras, men han har tagit kontakt. Jag tror att det kommer att bli en lång (process) och inte lätt om det någonsin blir av. En sak som jag vill upprepa är att Daniel inte kommer att flytta på sig, han kommer att vara där och vänta på om de vill sälja. Det kommer att ta mycket lång tid, vi vet vad vi vill göra men först och främst måste vi se till att vi kan ta över, om de lyssnar.

Enligt Sky Sports förbereder Daniel Ek att bud på 1,8 miljarder pund, motsvarande 21 miljarder kronor, och hoppas att Stan Kroenke accepterar det.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com