Stan Kroenke.
Foto: Matthew Childs/Bildbyrån

Uppgifter: Arsenal är till salu

Publicerad: 2021-05-02 01:13 England

Daniel Ek har uttryckt sitt intresse att köpa Arsenal. Men trots att familjen Kroenke uttryckt att klubben inte är till salu är en affär möjlig, enligt uppgifter.

Stan och Josh Kroenke har meddelat att man inte har någon intention att sälja något aktieinnehav i Arsenal.

Men den svenske miljardären Daniel Ek, som grundade Spotify, har ändå varit tydlig med att han kommer försöka övertyga Kroenke-familjen att sälja klubben till honom.

– Jag har varit ett Arsenal-fan sedan jag var åtta år gammal. Arsenal är mitt lag, jag älskar dess historia, jag älskar spelarna och självklart älskar jag fansen. Så när jag tittar på det ser jag en enorm möjlighet att sätta en riktig vision för klubben, att ta tillbaka den till sin ära och jag vill etablera en tillit till fansen, jag vill engagera fansen igen, sa Ek till CNBS i dagarna.

– För att svara på din fråga, jag är väldigt seriös. Jag har säkrat finansieringen för det och jag vill framföra, vad jag anser är, ett väldigt övertygande bud till ägarna och jag hoppas att de lyssnar på mig, fortsatte han.

Nu skriver Daily Mail att Stan Kroenke varit redo att sälja Arsenal i två års tid. Prislappen har tidigare legat på 1,7 miljarder pund, enligt tidningen.

För mindre än två år sedan ska Kroenke Sports and Entertainment (KSE) ha kontakts av ett konsortium - som visade intresse för att köpa Arsenal. Men den gången gick inte förhandlingarna hela vägen.

Flera brittiska tidningar har i dagarna rapporterat att Daniel Ek har för avsikt att inkludera klubbikonerna Dennis Bergkamp, Thierry Henry och Patrick Vieira i sitt försök att förvärva Arsenal.

Bildbyrån

 

David Lind
david@fotbolltransfers.com