Foto: Bildbyrån

Agenten bekräftar intresse för Otieno: "AIK vill sälja honom"

Publicerad: 2021-05-01 16:00 Allsvenskan

Erick Otieno har under den senaste tiden ryktats bort från AIK. Nu bekräftar hans agent att det finns intresse för försvararen.

Erick Otieno, 24, kom till AIK inför den förra säsongen men hann då bara med att spela tre allsvenska matcher innan han skadade sig.

Nu är han tillbaka efter skadan och har inlett säsongen i strålande form. Det har lett till att han ryktats bort från klubben.

Tidigare i veckan uppgavs det att Leicester, Manchester City och Brighton scoutat ytterbacken och nu bekräftar hans agent Jamal Ibrahim att det finns stort intresse för Otieno.

Särskilt efter matchen mot Hammarby har jag fått många samtal.

– Klart att det finns utländska klubbar som följer honom. Särskilt efter matchen mot Hammarby har jag fått många samtal. Det finns inte mycket jag kan säga om det, men att många är intresserade och följer honom är sant, säger Ibrahim till FotbollDirekt och fortsätter:

– Alltifrån toppligor i Europa till mer "vanliga" ligor. Vi respekterar alla som hör av sig. Men som jag sagt till Erick. Vi vill bara fokusera på nästa match med AIK och respekterar det kontrakt han sitter på (2024). Vi tänker inte på andra klubbar nu när det bara gått tre matcher av säsongen. 

Samtidigt säger Ibrahim att han är i kontinuerlig kontakt med AIK som är öppna för att sälja Otieno.

– Vi pratar med AIK då och då om Erick och de vill sälja honom. Vi är glada att klubben vill sälja honom. De kommer att sälja honom, samtidigt är det upp till AIK om budet är rätt när det väl kommer in. Om det blir i sommar eller i vinter får vi se, säger agenten.

Marcus Eriksson
info@fotbolltransfers.com