Foto: Susana Vera/Bildbyrån

Suárez hoppas att Messi stannar i Barcelona

Publicerad: 2021-04-30 10:08 Spanien

Atletico Madrids anfallare Luis Suárez tycker att nära vännen Lionel Messi ska förlänga och avsluta sin karriär i Barcelona.

Det har nog inte undgått någon att Lionel Messi, 33, försökte lämna Barcelona i somras. Han tvingades dock kvar av dåvarande presidenten Josep Maria Bartomeu.

Barcelona menade att tidsfristen för Messis klausul att bryta kontraktet hade löpt ut - och man vägrade förhandla om en försäljning. 

Nu är stjärnan tillgänglig som bosman då hans kontrakt löper ut. Men det har hänt mycket sedan i somras. Joan Laporta är tillbaka som president och Ronald Koeman har fått någorlunda ordning på laget.

Barcelona hade möjlighet att gå upp i serieledning i går, men förlorade överraskande hemma mot Granada. Under gårdagen uppgav spanska RTVE att Jorge Messi meddelat Laporta att sonens intention är att stanna i klubben.

Juan Medina/Bildbyrån

Messi har dock en del sportsliga krav. Argentinaren vill se att Laporta förstärker laget så att Barcelona kan utmana om alla titlar igen. Luis Suárez, 34, som slussades iväg till Atletico Madrid inför säsongen, ser gärna att vännen blir kvar.

– Det bästa skulle vara att han avslutar sin karriär där han har varit lyckligast. Om ni frågar mig, som vän, säger jag att jag inte ser honom någon annanstans än Barcelona, det skulle inte vara bra för honom. Men det är han som fattar beslutet, säger han till TV3.

Sergio Perez/Bildbyrån

– Barcelona är laget som har gett honom allt och han har också gett allt till klubben, fortsätter 34-åringen.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com