Foto: Bildbyrån

Magnus Pehrsson öppnar för att värva svenska spelare

Publicerad: 2021-04-28 13:30 Utlandsproffs

Magnus Pehrsson är delägare i spanska klubben Vélez FC - som i dagarna avancerade till Segunda Division B. Nu öppnar den ex-allsvenske tränaren för att värva svenska spelare.

Magnus Pehrsson har vunnit SM-guld med Malmö FF och varit förbundskapten för Estland. Han har även tränat klubbar som Djurgårdens IF och Kalmar FF.

Numera är han verksam i spanska Vélez CF. Med hjälp av två investerare, och Jesper Norberg, köptes klubben i somras. Pehrsson är sportchef.

I dagarna blev det klart att Vélez avancerar i seriesystemet. Nästa säsong blir det spel i Segunda Division B, vilket är den spanska tredjeligan.

– Det känns fantastiskt och sättet som vi säkrade uppflyttning på var nästan perfekt. Vi hade vunnit vår match. Men laget vi slogs om uppflyttningen med startade sin match en timme efter vår match. Så vi åkte till en bar och såg den på tv tillsammans med våra supportrar. Det stod 1-1 länge i den matchen, vilket var ett bra resultat för oss. När sedan rätt lag gjorde 2-1  i slutet var det klart och det blev vilt jubel, säger Pehrsson till SportExpressen.

Vi är ju svenskar som äger och driver den här klubben så det är klart att det vore kul att få hit någon svensk som kan bidra även på planen.

Pehrsson hymlar inte om att det är ett hårt jobb att äga en klubb.

– Det har varit roligt och även hårt jobb. Vi hade som mål att hänga kvar egentligen, för vi var tvungna att rekrytera en ny tränarstab och vi hade inga spelare när vi började och där var vi tydliga med att vi gick all in på rekryteringsbiten. Det har vi sett genom år av erfarenhet varit den viktigaste delen i en fotbollsklubb och där tycker jag att vi lyckats väldigt bra, säger han till SportExpressen.

Den ex-allsvenske tränaren öppnar för att värva svenska spelare inför nästa säsong.

– Vi är ju svenskar som äger och driver den här klubben så det är klart att det vore kul att få hit någon svensk som kan bidra även på planen. Det är väl först och främst någon från allsvenskan, superettan eller möjligtvis division ett som kan bli aktuell och då blir det ju i så fall att det främst blir aktuellt att värva någon i vinterfönstret. För det är då kontrakt löper ut, men så klart finns det alltid spelare som av olika anledningar vill röra på sig under kontrakt. Allt handlar om rätt spelare och rätt timing, säger Pehrsson till SportExpressen.

David Lind
david@fotbolltransfers.com