Foto: Bildbyrån

Ndidi efter jämförelsen med Kanté: "Det brukade irritera mig"

Publicerad: 2021-04-26 15:15 England

Wilfred Ndidi, 24, har jämförts med N'Golo Kanté hela sin karriär i England. Nu berättar 24-åringen att det brukade irritera honom.

Sittande mittfältaren Wilfred Ndidi, 24, har etablerat sig som en av Premier Leagues bästa mittfältare, sedan han skrev på för Leicester City i januari 2017.

24-åringen skrev på för Leicester ett halvår efter att succémannen N'Golo Kanté lämnade klubben för ligakonkurrenten Chelsea.

Nu berättar Ndidi att jämförelsen med franske världsmästaren irriterade honom.

– Ja, det brukade irritera mig, men det är fotboll och jag förstår fansen som gör det för de vill hitta något att diskutera, säger Ndidi till BBC Sport Africa och fortsätter:

– Jag hörde det även innan jag flyttade till Leicester, och sen efteråt. Jag vill bara vara Wilfred Ndidi och inte någon annan. Jämförelsen med andra, om vem som är bäst eller om Kanté och jag spelar likadant, är irrelevant för mig. Hela den biten är för de som älskar att prata, och jag fokuserar inte på det.

Bildbyrån

Ndidi har gjort ett mål och tre assist från sin mittfältsposition i Premier League den här säsongen. Han har tidigare kopplats ihop med storklubbar som Manchester United, Chelsea, Real Madrid och Paris Saint-Germain.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com