Foto: Albert Gea/Bildbyrån

Rakitic flörtar med Bayern München: "Hade varit en ära"

Publicerad: 2021-04-25 11:19 Spanien

Ivan Rakitic kopplades ihop med en flytt till Bayern München. Mittfältaren uttalar sig om ryktena - och om Lionel Messis framtid.

Den kroatiske mittfältaren Ivan Rakitic, 34, är sedan sommaren 2020 tillbaka i Sevilla efter sex säsonger i Barcelona.

Nu uttalar sig Rakitic om tidigare uppgifter som gjorde gällande att hans tjänster erbjöds till tyska giganten Bayern München.

– Jag vet inget om det. Det är synd att min vän Brazzo (Bayern Münchens sportchef Hasan Salihamidzic) tog det beslutet. Jag hade velat spela med Manu (Manuel Neuer), säger Rakitic till Sport 1 och fortsätter:

– Skämt åsido, att vara en del av FC Bayern är en stor ära. Det klubben har byggt upp de senaste åren är otroligt. Det enda man kan göra är att gratulera de ansvariga. Bayern är fortfarande den största klubben i Europa, även om de är utslagna ur Champions League.

Inför säsongen, när Rakitic fortfarande var en Barcelona-spelare, briserade en bomb: Lionel Messi ville lämna Barcelona. Något som kroaten ger sin syn på.

– Precis som alla andra var jag förvånad och chockerad. När Leo inte tränade med oss var 90 procent av supportrarna borta.

– Det är en väldigt konstig situation. Leo är inte en del av Barcelonas historia, han är en del av klubben. Jag är väldigt glad att han stannade och jag hoppas att han kommer att spela för Barcelona i några år till. Vad han än bestämmer sig för att göra måste man respektera det. Jag önskar honom all lycka.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com