Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Jeahze: "Milojevic var stenhård och skrek hela tiden"

Publicerad: 2021-04-24 16:13 Division 1

Mohanad Jeahze har blomstrat ut i Hammarby, men den verkliga vändningen kom i Mjällby. "Det var ett helvete - men han gjorde det för min skull", säger vänsterbacken till Expressen.

I dag är Mohanad Jeahze, 24, startspelare i allsvenska storklubben Hammarby IF, men vägen dit har varit snårig.

I IFK Norrköping slog vänsterbacken aldrig igenom, och efter utlåningar till Degerfors IF och Syrianska FC hamnade han i IF Brommapojkarna 2018.

Sejouren i BP blev dock kortvarig. Året därpå skrev Jeahze på för Mjällby AIF, där den dåvarande tränaren Milos Milojevic inspirerade honom.

– Mjällby blev jackpotten. Vi hade en riktigt bra tränare i Milos, han var på mig som fan där från start, fyfan den försäsongen är det värsta jag har varit med om, han var på mig så mycket, säger han till SportExpressen och fortsätter:

– Han bara skrek på mig, alltså han var stenhård, han skrek hela hela tiden. Det var ett helvete, men jag fattade någonstans att han gjorde det för min skull, för han fattade att jag kanske behövde någon just då som var sådan mot mig. Så till slut gick det bra, han hjälpte mig, jag hjälpte han, han fick ett drömjobb i Röda Stjärnan som assisterande till Dejan Stankovic och jag är så glad för hans skull.

Sommaren 2020 hörde Hammarby av sig.

– De pratade på ett sätt som gjorde att jag märkte att de kände mig som spelare, det var det viktigaste för mig. För det är inte alla som förstår min spelartyp, det är lätt att säga att jag är bra i Mjällby, hämta mig och sedan sätta mig i en roll där jag bara ska springa rakt upp och ned i ett lag där jag inte får ut mina kvaliteter. Och det hade inte varit det bästa steget.

Damir Tuhcic
info@fotbolltransfers.com