Foto: Carl Recine/Bildbyrån

Så kan Premier League förhindra nya försök till Super League

Publicerad: 2021-04-22 20:40 England

Premier League ämnar att ändra regelverket för att göra det extremt svårt för engelska klubbar att gå med i projekt som Super League, skriver The Times.

Den superliga som tolv storklubbar planerat är på väg att gå i graven - även om Real Madrid, Barcelona, Milan och Juventus ännu inte gett upp hoppet.

Övriga åtta klubbar har meddelat att man backar efter enorm kritik. Nu skriver The Times att Premier League planerar att ändra i sitt regelverk för att förhindra liknande förslag i framtiden.

Enligt tidningen vill Premier League införa en regel som innebär automatisk degradering från högstaligan för en klubb som försöker gå med i någon form av superliga.

"Detta kommer att döda hotet om att engelska klubbar går med i en europeisk superliga för alltid", säger en källa till The Times.

Manchester UnitedLiverpoolManchester CityArsenalChelsea och Tottenham var med bland de tolv klubbarna, men har alla pudlat.

The Sun uppgav tidigare i dag att det istället kan bli en British Super League där även skotska Rangers FC och Celtic inkluderas. Läs mer om det HÄR.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com