Foto: Bildbyrån

OFFICIELLT: Zlatan Ibrahimovic förlänger med Milan

Publicerad: 2021-04-22 21:12 Utlandsproffs

Zlatan Ibrahimovic blir italienska storklubben Milan trogen. Den svenske landslagsanfallaren har skrivit på för ytterligare en säsong.

Det har länge rapporterats att Zlatan Ibrahimovic, 39, är överens med Milan om ett nytt kontrakt.

Nu bekräftar den italienska storklubben på sin officiella hemsida att den svenske stjärnan förlängt sitt avtal till sommaren 2022.

– Jag är väldigt lycklig. Jag väntade på denna dag och nu har jag ännu ett år, vilket är det som verkligen är viktigt för mig. Jag har alltid sagt att spela för Milan är som att vara hemma. Jag känner mig så glad, jag älskar hur klubben får mig att känna, alla människor som arbetar här, mina kollegor, tränaren, fansen som jag verkligen saknar på arenan, säger han till Milan TV.

– Det här är som mitt hem. Om jag kan stanna här hela livet kommer jag göra det med glädje, fortsätter 39-åringen.

Att arbeta med Pioli är väldigt enkelt, han har rätt mentalitet.

Ibrahimovic passar även på att hylla tränaren Stefano Pioli.

– Att arbeta med Pioli är väldigt enkelt, han har rätt mentalitet. Varje dag har han den här energin som förvandlar laget och han vill ha det bästa av oss, säger han.

Ibrahimovic, som återvände till Milan i januari 2020, har gjort 17 mål och tre assist på totalt 25 tävlingsmatcher den här säsongen.

15 mål och två assist har kommit i ligaspelet - på enbart 17 matcher. Under våren har Ibrahimovic dessutom gjort comeback i landslaget. 

Enligt bland annat Goal.com kommer Ibrahimovic tjäna 6 miljoner euro nästa säsong plus 1 miljon euro i bonusar.

Joel Marklund/Bildbyrån
Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com