Foto: Bildbyrån

Arteta om Super League-fiaskot: "En enorm framgång för fotbollens historia"

Publicerad: 2021-04-22 14:10 England

Arsenal har dragit sig ur Super League-projektet. Det tackar klubbens spanske manager Mikel Arteta fansen för.

Arsenal var en av de tolv grundarna till Super League - som kraschlandade tidigare i veckan när klubb efter klubb drog sig ur projektet.

Nu applåderar klubbens manager Mikel Arteta fansen för att ha dödat den föreslagna superligan med vad han ansåg var "det starkaste meddelandet som någonsin skickats i fotbollsvärlden".

– Det här har gett oss en stor lektion. Det visar fotbollens betydelse i världen, och att själen i denna sport tillhör fansen, säger Arteta enligt Marca och fortsätter:

– Vi har försökt upprätthålla denna bransch utan fans i pandemin, men när de måste komma ut och prata gör de det högt och tydligt. Och de skickade förmodligen det starkaste meddelandet som någonsin har skickats i fotbollsvärlden. På 24 timmar dödade de projektet, det är en enorm framgång för fotbollens historia.

Det återstår att se om Arsenal, eller någon av de andra elva utbrytarna, kommer straffas för det inträffade. Uefa-presidenten Aleksander Ceferin uttryckte tidigare i dag att han vill se att utbrytarklubbarna får uppleva konsekvenser för sitt handlande.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com