Foto: Handout/Bildbyrån

Uefa-presidenten: "Hoppas alla inser sitt misstag och får uppleva konsekvenser"

Publicerad: 2021-04-22 12:10 Övriga Europa

Super League-projektet har fallerat. Men Uefa-presidenten Aleksander Ceferin vill fortsatt se att utbrytarklubbarna straffas.

Projektet European Super League föll pladask. Alla tolv utbrytarklubbar, utom Barcelona och Real Madrid, har gjort officiella uttalanden där man mer eller mindre tagit avstånd från superligan.

Men Uefa-presidenten Aleksander Ceferin tycker inte att det ska stanna där. Han hoppas att klubbarna bestraffas.

– Om dessa klubbar vill spela i vår tävling igen måste de närma sig oss, och vi måste utvärdera vad som hände. Men jag vill inte gå in på detaljer, eftersom vi fortfarande pratar med vårt juridiska team, säger Uefa-presidenten till 24ur enligt Football Italia och fortsätter:

– Jag skulle säga att de engelska klubbarna har fattat ett mycket bra beslut och vi kommer att ta hänsyn till det. De erkände sitt misstag och insåg att de hade fel. Vi alla gör misstag.

Barcelona är de som gjorde mig minst besviken.

Ceferin berättar vidare att han blev besviken över beskedet - även om vissa klubbar gjorde mer ont att se medverka än andra.

– På ett sätt blev jag besviken över alla, men jag måste säga att kanske Barcelona är de som gjorde mig minst besviken. (President Joan) Laporta blev nyligen vald och jag talade med honom två eller tre gånger. Han var under stort tryck på grund av den ekonomiska situationen han ärvde, säger Ceferin.

– Vi får se vad som händer nästa vecka. Mycket har hänt det senaste dygnet efter kongressen, men jag förväntar mig fler nyheter under fredagen. Nu räknar vi med att alla inser sitt misstag och får uppleva konsekvenser, fortsätter Uefa-presidenten.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com