Foto: Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Piqué: "Messi är lyckligare nu - vi kommer stötta hans beslut"

Publicerad: 2021-04-22 11:00 Spanien

Gerard Piqué menar att Lionel Messi verkar lyckligare i Barcelona och hoppas att vännen förlänger sitt kontrakt.

I augusti förra året släppte Lionel Messi, 33, den stora bomben. Han ville bryta sitt kontrakt med Barcelona och gå vidare i karriären.

Argentinaren hade en klausul som innebär att han kunde bryta efter varje säsong, men Barcelonas dåvarande president Josep Maria Bartomeu stoppade det hela.

Barcelona menade att Messis tidsfrist för att utnyttja sin klausul hade löpt ut. 33-åringen tvingades kvar. Nu löper hans avtal ut efter säsongen.

Vi borde vara tacksamma för vad han har gjort.

Sedan dess har mycket hänt. Ronald Koeman har bland annat fått någorlunda ordning på laget och Bartomeu har ersatts av Joan Laporta.

Det är allmänt känt att Messi och Laporta har en god relation. Gerard Piqué menar att situationen är helt annorlunda och hoppas att superstjärnan förlänger.

Albert Gea/Bildbyrån

– Jag kan inte berätta vad som kommer att hända med honom. Jag tycker att han under de senaste månaderna sett lyckligare ut. Det är viktigt. Han påverkar laget eftersom han är kapten och influerar hela laget. Klubben gör det mycket bra och mycket av det är tack vare honom, säger mittbacken till Movistar.

– Messi har varit med oss i laget i många år. Vi känner honom väl och vi kommer att stötta hans beslut. Vi borde vara tacksamma för vad han har gjort, fortsätter Piqué.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com