Foto: Bildbyrån

Real Madrid om Mbappé och Håland: "Det är omöjligt utan Super League"

Publicerad: 2021-04-22 09:33 Övriga Europa

Kylian Mbappé och Erling Håland är på Real Madrids radar. Men presidenten Florentino Pérez är tveksam på om klubben har råd med sådana värvningar i sommar.

Super League skulle öka storklubbarnas intäkter markant. Men det projektet är nu ytterst nära att fallera då flesta klubbar backat. Real Madrid pushar dock fortfarande för att det ska bli av. 

Florentino Pérez skickar samtidigt en hälsning till fansen gällande värvningar som Kylian Mbappé, 22, och/eller Erling Håland, 20, från Paris Saint-Germain respektive Borussia Dortmund.

– Generellt kommer det inte att bli stora övergångar i sommar. När pengar inte flyter från de rika klubbarna till de fattiga klubbarna lider alla. Det är omöjligt att göra värvningar som Mbappé och Håland i allmänhet, inte bara för Real Madrid, utan Super League, säger Reals president till El Larguero.

– Om vi inte värvar Mbappé i sommar tror jag inte att någon supporter kommer att skjuta sig själv i huvudet. De vet att vi gör vårt bästa, och om saker inte händer är det för att de är omöjliga, fortsätter Pérez.

Pérez utesluter dock inte helt att att Real Madrid gör någon eller några stora värvningar i sommar.

– Det hänger på Real Madrids situation. I år tar vi in 300 miljoner euro mindre. Vi måste sälja en spelare, göra saker. Jag har gjort vad jag kan hittills och jag har inte gjort det dåligt. Trots att några säger att jag inte kan något om fotboll, säger han.

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com