Foto: Jon Super/Bildbyrån

Uppgifter: Manchester Uniteds och Arsenals ägare säljer inte

Publicerad: 2021-04-21 23:42 England

Manchester United och Arsenal är två av klubbarna som ingick i den planerade Super League. Men trots kritiken vill deras ägare Glazer-familjen respektive Stan Kroenke inte sälja, enligt uppgifter.

Glazer-familjen har ägt Manchester United sedan 2005 och aldrig varit uppskattade av fansen. Ännu mindre nu efter fiaskot med superligan.

Tolv klubbar planerade att på egen hand starta en till stora delar sluten turnering - som i praktiken skulle ersätta Champions League.

Joel Glazer bad fansen om ursäkt för superliga-fiaskot tidigare under onsdagen. Projektet som det presenterats är dött då flesta klubbarna backat efter den massiva kritiken.

Nu skriver Daily Mail att Glazer-familjen fortfarande inte har någon intention att sälja Manchester United, trots att påtryckningarna troligtvis aldrig varit större.

Jason Cairnduff/Bildbyrån

Glazer-familjen kan komma att sälja delar av United, men de kommer att se till att de behåller majoriteten och makten. Det kommer inte att förändras, skriver tidningen.

Daily Mail skriver samtidigt att Arsenals fans planerar att protestera mot sin majoritetsägare Stan Kroenke på fredag i sambans med matchen mot Everton.

Kroenkes ursäkt till delaktigheten i superligan godtas inte av många fans. Men trots det är det osannolikt att han säljer sina andelar i Arsenal, enligt tidningen.

Bildbyrån

 

Ninib Staifo
ninib.staifo@fotbolltransfers.com