Foto: David Klein/Bildbyrån

Barnes efter superligans förfall: "Det här är inte en seger för fansen"

Publicerad: 2021-04-21 17:00 Övriga Europa

Superligans förfall har mottagits med jubel av fotbollssupportrar runt om i Europa. Nu hävdar John Barnes att det inte ska betraktas som en seger.

Super League-projektet föll som ett korthus i går kväll när Manchester City och Chelsea lämnade förslaget, innan Arsenal, Liverpool, Manchester United och Tottenham alla gjorde uttalanden som bekräftade sitt utträde också.

Beskedet togs emot med jubel bland supportrarna. Men nu hävdar Liverpool-legendaren John Barnes att utträdet inte ska betraktas som en seger för fotbollsfansen runt om i landet.

– Låt oss inte göra något misstag om vad det här handlade om. Det handlade om tolv grupper som ville ha makt att utnyttja fotbollen. Det handlade aldrig om fansen. Det handlade om Uefa som försökte hålla fast vid makten, Premier League som försökte hålla fast vid sin makt, och den här nya gruppen, European Super League, som försökte komma till makten, säger Barnes enligt Daily Mail och fortsätter:

– Vi har formulerat det som att fansen får tillbaka sin fotboll, men ända sedan Premier League startade 1992 har fotbollen varit en affär. Det här är inte en seger för fansen, det är en seger för den som lyckas utnyttja fotbollsfansen.

De ska inte komma undan - alla italienare har skadats.

Bildbyrån

I Italien har Inter hoppat av projektet tidigare i dag - medan Juventus och Milan antytt att man kommer göra det också.

Men Sampdorias president Massimo Ferrero tycker ändå att klubbarna ska straffas.

– Jag hoppas att de kommer behöva vidta åtgärder för det här, jag tycker inte att de ska komma undan med det. Alla italienare har skadats. Vi kan lita på en värdefull person som FIGC:s president (italienska fotbollsförbundets president). Han vet vad han ska göra, säger Ferrero till Radio Marte enligt Football Italia.

Jesper Ottoson
jesper@fotbolltransfers.com