Foto: Benoit Tessier/Bildbyrån

Uppgifter: Neymar förhalar sin förlängning - väntar på Barcelona

Publicerad: 2021-04-21 16:16 Övriga Europa

Paris Saint-Germain är överens med Neymar om ett nytt kontrakt. Men stjärnan förhalar då han vill se om Barcelona kan värva tillbaka honom, enligt uppgifter.

Den brasilianske världsstjärnan Neymar, 29, uttryckte nyligen att han är lycklig i Paris Saint-Germain och antydde att han inom kort förlänger sitt kontrakt.

PSG och anfallaren har sedan en tid tillbaka varit överens om en förlängning. Men Neymar har ännu inte signerat kontraktet. Det innebär att han fortfarande enbart är bunden till 2022.

Neymar har tidigare varit tydlig med att han verkligen vill spela med Lionel Messi, 33, igen. PSG har öppet uttryckt sitt intresse för argentinaren.

Men den senaste tiden har det rapporterats att Messi kan förlänga med Barcelona - trots allt. Det ska ha fått Neymar att tänka om.

Gonzalo Fuentes/Bildbyrån

Den spanska tidningen Sport skriver att Neymar kommer förhala sin förlängning så länge han kan - trots att parterna redan är muntligt överens.

Neymar vill ge Barcelona några veckor för att lägga fram ett möjligt bud. 29-åringen kommer inte förlänga med PSG förrän han hört från Barça, enligt uppgifterna.

Barça har dock stora ekonomiska problem och måste först sälja spelare innan man kan plocka in några nya, i synnerhet sådana som måste köpas loss som i Neymars fall.

Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé och/eller Antoine Griezmann är spelare som kan behöva försvinna för att skapa utrymme i transfer- och lönebudgeten.

Neymar kommer gör allt i sin makt för att få till en övergång till Barça - om katalanerna bestämmer sig för att göra ett seriöst värvningsförsök, skriver Sport. Han är till och med redo att sänka sin lön rejält.

David Lind
david@fotbolltransfers.com